Melyik az a szó

PRÓZA - LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.

Kaptunk egy feladatlapot, amit ki kell tölteni. Zsuzsa néninek ez a mániája, hogy meg akar ismerni bennünket, mert neki azt mondták a tanítóképzőben, hogy meg kell ismerni a diákokat, tudni, hogy emberek ülnek előtte mindennap. A lapon az az első kérdés, mármint a nevem után, hogy „melyik az a szó, amivel ebben a pillanatban leírnád magad?”

Az egyik Márk mögöttem odasúgja a másik Márknak, hogy például azzal, hogy nem érti. Az ember nem egy szó, hanem egy ember. Pedig szerintem szó is lehet, most mondjuk az, hogy hülyék. De ez az ő szavuk. Mindig sokkal hamarabb kész vagyok, mint a többiek, és ilyenkor az a szó vagyok, hogy aludttej.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 11. szám, 2019. március 14.
LXII. évfolyam, 47. szám, 2018. november 23.
LXI. évfolyam, 10. szám, 2017. március 10.
Élet és Irodalom 2020