A Nagy Hummusz Háború

MŰBÍRÁLAT - FILM - LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.

(Hummusz. Minden földi élet alapja! Izraeli dokumentumfilm. Rendező: Oren Rosenfeld. A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál bemutatója.)

A Nagy Hummusz Háború ezzel épp csak elkezdődött, s egyelőre nem látni a végét. Az izraeliek egy tizenöt tonnás verzióval válaszoltak, ám ezt a Guinness nem hitelesítette, mert a bizonytalan politikai helyzet miatt nem küldte el az ellenőrét Izraelbe. Utóbbi kísérletet az Abu Gosh mellett felnőtt Oren Rosenfeld filmrendező szervezte, akinek a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon vetítették a Hummusz – Minden földi élet alapja! című dokumentumfilmjét, melyben zsidók, palesztinok, arabok vallanak lelkesen nemzeti ételükről, a hummuszról. Nemzeti étek? S ha igen, mely nemzeté?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 18. szám, 2024. május 3.
LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
Élet és Irodalom 2024