A keserűség költője

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 48. szám, 2017. december 1.

Birtalan Ferenc: Akár egy etűd. Liget Műhely Alapítvány, Budapest, 2017, 90 oldal, 1800 Ft

Mégis milyen ez a költészet? E kötet alapján nem a kiemelkedő, nagy verseké, hanem a magas színvonalú építkezésé. Gyenge vers nincs is talán benne, és ez szerkesztőit, Levendel Júliát és Horgas Juditot is dicséri.

Alanyi költészet tárgyias stílusban. Fikció, de másféle fikció az, ha a szerző – hasonlatosan az álommunkához – a tapasztalatokat eltolja egymástól, és az is más, ha a fikcionalitás elsősorban a nyelvi megalkotottságban jelentkezik, ám a szerző arra törekszik, hogy ragaszkodjon a tényekhez, ahogyan azokat ő ismeri.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 31. szám, 2020. július 31.
LXIV. évfolyam, 29. szám, 2020. július 17.
LXIII. évfolyam, 9. szám, 2019. március 1.
Élet és Irodalom 2020