Rezonálni a jelenre

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.

(A félelem megeszi a lelket. Rendezte: Alföldi Róbert, Átrium)

Esztétikai értelemben is azok a legsikeresebb alkotások, amelyek után nem markáns véleményt fogalmaz meg magában a néző, hanem újabb gondolatokat. Amelyekre rá tud csatlakozni élményeivel és kérdéseivel, s amelyeknek érzi társadalmi, személyes vagy társadalmi és személyes fontosságát. Ezek az előadások ugyanis valóban rezonálni képesek a jelenre, és benne rá, a jelenben élő magánszemélyre, állampolgárra, adófizetőre, járókelőre, újságolvasóra, szerelmesre, dolgozó kisemberre, nemzeti konzultációban megkérdezettre, gyászolóra, kirekesztettre vagy befogadottra. (…) Ilyen Alföldi Róbert A félelem megeszi a lelket rendezése, amely Rainer Werner Fassbinder azonos című filmjének színpadi adaptációja és egyben magyarországi ősbemutatója is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 46. szám, 2017. november 17.
LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.
LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.
Élet és Irodalom 2024