KÖTÉL ÉS ÖRDÖGŰZÉS

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 46. szám, 2017. november 17.

Kiben nem maradt meg Kövér László megdöbbentő beszéde, amit anno a békéscsabai Ifjúsági Házban mondott százötven fős hallgatósága előtt:

„Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és egy szögre, vagy ha találnak egy jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat.” (Magyar Narancs, 2002. július 25.)

Ettől a Fideszben nem határolódott el senki, sőt, mintha egymás között kéjes vigyorral bólogattak volna, majd tagadták elhangzását. (Nyugat.hu., 2012. március 3.)

Nem csoda hát, hogy most, a választási kampány indulásával a saját továbbélésüket féltő, a Fidesz-stadion oldallelátóján ücsörgő emberkék, megerősítendő lojalitásukat, megpróbálják túlszárnyalni az országgyűlés elnökének egykori és azóta is nyelvelő vehemenciáját.

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere múlt századi pátosszal, primitív stiláris szinten, képzavarokkal fűszerezve szónokolt az 56-os forradalom évfordulóján: 

„Tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot.” (Hír TV online, 2017. november 1.)

Tamás szerint a nép megbízhatatlan és primitív, a kormányzás lényege a húsos fazék birtoklása, az ellenzéket pedig le kell gyilkolni.

Az új eszement ötlet, a Soros-gyalázás továbbfejlesztése középkori mágiával, ahogy ezt Aradszki András kereszténydemokrata képviselő és államtitkár a parlamentben elővezette:

„Mert a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, képes a történelmet megváltoztatni, és ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.” (Reflektor.blog.hu)

Szépen összeállt a bontakozó diktatúra kimondva is vállalt ijesztő eszme- és fogalomrendszere.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2024