Újra tombol a mecseki uránláz

PUBLICISZTIKA - RIPORT - LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.

Tíz év kutatás, tervezés, lobbizás után az ősszel élesbe fordulni látszik a mecseki uránérc-kitermelés folytatása. Október 2-án a Baranya Megyei Kormányhivatal megkezdte a Kővágószőlősre tervezett uránbányászat környezetvédelmi hatósági eljárását. Az akadályok továbbra is számosak. Kellene az engedélyeken kívül egy tőkéstárs 100–115 milliárd forinttal, a kormány szándéka se tiszta, és számítani lehet aktív lakossági tiltakozásra. Bakonyán az ÉS-től értesültek az eljárás indulásáról, helyi népszavazásra készülnek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 37. szám, 2019. szeptember 13.
LXII. évfolyam, 22. szám, 2018. június 1.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2021