HÁROM RÖVID

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 44. szám, 2017. november 3.

Olimpománia

Az innsbruckiak helyi népszavazáson döntöttek: nem rendeznek téli olimpiát. Így nem nyílik lehetőség a jeges számokban felajánlott magyar társrendezésre sem.

Ezek után csak néhány tisztázandó kérdés maradt: mikor, hová, mennyiért és mi helyett építjük fel a szükségtelen jégstadionokat.

 

Csöbörből gödörbe
(Ember tervez…)

Vezetője már van a leendő szuperkórháznak – írja a Népszava 2017. október 26-án, majd megjegyzi, hogy a kormány még a fővárosi ellátórendszer átalakításának költségvetéséről sem döntött, és a határidőket firtató újságírói kérdésre Balog Zoltán csak annyit felelt: „egyelőre csak azt szeretnénk látni, hogy legyen gödör, és abból kezdjen el épülni a centrum. Aki ebben a fázisban ennél többről beszél, az felelőtlen.”

Úgy látszik, egyesek összetévesztik a tervezést a lelki gyakorlattal. Ahol terveztek, ott a gödröt akkor kezdik ásni, amikor már pontosan tudják, mi lesz ott, és nem csak azt, hogy majd mi kezd kinőni belőle; a lelki gyakorlat során pedig égre emelt tekintettel abban reménykednek, hogy előbb-utóbb akad valaki, aki megmondja, mit akarnak. Aki a tudatlanságnak ebben a fázisában ennél többről beszél, az felelős.

 

Pfúj, bíró!

(Álhír) A FIFA technikai bizottsága felfüggesztette a videobíró üzembe helyezését a felcsúti Pancho Arénában, mivel aggályosnak tartja, hogy a megrendelő a készüléket a VIP-páholyba kívánja telepíteni.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024