Konzultációstáció

VISSZHANG - LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.

Az ÉS október 13.-i számában Nemzeti konzultáció rükvercben címmel írott cikkével Hanák András párbeszédre szólította fel a hatalmat, kemény, de reális kérdéseket feltéve. Miközben érdeklődéssel várom a válaszokat, én is megfogalmaztam hat kérdést, hogy segítsek megértetni a fideszes propaganda-nagyüzemmel, melyek azok a dilemmák, problémák, amelyek valójában foglalkoztatnak minket, a Zembereket. Törekvésemhez további ösztönzést adott egy nyilatkozat, amit Navracsics Tibor volt fideszes miniszter, miniszterelnök-helyettes, jelenleg EU biztos adott a televízióban a napokban, ebben határozottan kimondta, hogy nincs Soros-terv, az EU bizottsága nem foglalkozik semmi ilyesmivel, és még hozzátette, hogy az ügyetlen akció nem több, mint választási kampány. Tehát mondjuk ki: a most indított nemzeti konzultáció gyermeteg hazugsághalmaz.

Úgy döntöttem, hogy ezzel szemben én kiírok egy kérdőíves felmérést, amely valós dilemmákra kér választ:

1. Mi a véleménye, a magyar ügyészség tárgyilagosan, elfogulatlanul látja el a feladatát?

2. Mi a véleménye, hazánk is belépjen az EU által 2020-tól felállítandó ügyészség rendszerébe?

3. Mi a véleménye, Mészáros Lőrinc rakétasebességű meggazdagodása az ő rendkívüli üzleti tehetségének, gazdasági felkészültségének, zsenialitásának az eredménye?

4. Mi a véleménye, a Fidesz 2010-es és 2014-es választási kampányában csak annyit költött plakátok közzétételére, amennyit az érdekkörébe tartozó Állami Számvevőszék felé bevallott?

5. Mi a véleménye, hazánkban demokrácia vagy diktatúra van?

6. Mi a véleménye, ha a Fidesz megnyeri a 2018-as választást, a NER-t továbbfejleszti egy törökországi, azerbajdzsáni felépítésű államhatalmi rendszerré?

Kérem, a megfontolt válaszaik lényegét a 2018-as országgyűlési képviselő-választások alkalmával érvényesítsék szavazataikban.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2021