Kis különcök

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.

Csiffáry Gabriella: „Magyarázom a bizonyítványom...” Híres magyarok az iskolában. Corvina Kiadó, Bu­dapest, 2017, 478 oldal, 4990 Ft

A „Magyarázom a bizonyítványom…” című kötet társadalom- és kultúrtörténeti szempontból egyaránt számottevő és gazdag gyűjtemény, amelynek jelentőségéhez nem férhet kétség. Már csak azért sem, mert Arany János, Karinthy Frigyes, Weöres Sándor, Kabos Gyula, Tolnay Klári, Munkácsy Mihály vagy Feszty Árpád mellett olyan alkotók is szerepelnek benne, mint például Herczeg Ferenc, Bródy Sándor, Hajnóczy Péter, Bilicsi Tivadar, Feleki Kamill, Mednyánszky László vagy Kondor Béla.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 30. szám, 2023. július 28.
LXVII. évfolyam, 26. szám, 2023. június 30.
LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
Élet és Irodalom 2024