GÁTLÁSOK

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.

Javasolni fogom, hogy az Európai Ügyészségből kimaradó tagországokban szigorúbban ellenőrizzük a közösségi támogatások odaítélését és felhasználását – jelentette ki Vûra Jourová, az Európai Bizottság igazságügyi együttműködésért is felelős tagja egy szűk körű brüsszeli sajtóbeszélgetésen. Az új független hivatal feladata az lesz, hogy nyomozást és büntetőeljárást indítson az uniós büdzsét érintő bűncselekményekkel kapcsolatban. A magyar kabinet azonban elégségesnek ítéli a jelenlegi közösségi fellépést a korrupció és a csalás ellen.

Közben 92 milliós EU-támogatást nyert fejlesztésre a Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Balaton Bútorgyár. Ugyanők nemrégiben 498 milliós uniós támogatáshoz jutottak. Matolcsy Ádám szavai szerint édesapja azzal a tanáccsal látta el: ne érezze úgy, hogy a Matolcsy név bármiben is gátolja.

Csoda-e, hogy az Európai Bizottság többek között Magyarország esetében sem hagyatkozik a tűz közelében lévők önmérsékletére, illetve gátlásaira?

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
Élet és Irodalom 2024