Csavar

PRÓZA - LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.

Amikor a krumplinyomó szétjött a háziasszony kezében, s az egyik csavar belőle a tejes gánicába esett, a családban úgyszólván mindenkit szorongás fogott el. A gyerek attól félt, hogy minden figyelme ellenére ráharap majd a kihullott fémdarabra, és valamelyik metszőfogának koronája letörik. Ebben az esetben az elkerülhetetlen fogorvosi beavatkozásnál is fájóbb lenne számára osztálytársainak várható csúfolódása. Az apát pedig kétségbe ejtette annak bizonyossága, hogy felesége az ő kezébe fogja nyomni a két darabbá vált konyhai eszközt, ugyan javítaná meg. Persze, hogy kézügyesség híján sikertelenül szenved majd az alkatrészekkel. Aztán hallgathatja az asszony eszmefuttatását a hagyományos nemi szerepekről, s önkéntelenül is bűntudat támad benne amiatt, hogy ő nem felel meg a közkeletű sztereotípiáknak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.
Élet és Irodalom 2023