Kormos csendélet

PRÓZA - LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.

– Ezt maga festette?

A puha, barna kabátos férfi az aluljáró falának támasztott képek egyikére bökött. A képeket őrző nő úgy követte tekintetével a mozdulatlan mutatóujjat, mintha csak útbaigazító tábla lenne. Az aluljáró hatalmas, fekete-fehér márványlapjai­nak egyikén üldögélt. Egy feketén? Vagy fehéren? Szinte mindegy. Kétségkívül ottfelejtett sakkfigurára emlékeztetett, aki valahogy bent maradt a játékban, és rajtamaradt a táblán, amikor a játszma véget ért. Miután alaposan megnézte a kiválasztott festményt, felnézett az enyhén kopaszodó, szemüveges férfira. Ehhez kényelmetlen pózban ki kellett tekernie a nyakát, de ez láthatólag nem zavarta őt. Mindenesetre nem késztette arra, hogy felálljon. Valószínűleg megszokta, hogy mindenkire fel kell néznie, ahogy azt is, hogy nem ugrál senki kedvéért. Aztán ezen a kitekert nyakon megrázogatta a fejét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 5. szám, 2017. február 3.
LXI. évfolyam, 5. szám, 2017. február 3.
LXI. évfolyam, 5. szám, 2017. február 3.
Élet és Irodalom 2018