Örömjáték

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.

 (Lóvátett lovagok, Pesti Színház, szeptember 29.)

Rudolf Péter olyan vígjátékot rendezett, amely nem akar több lenni annál, ami: kedves és szórakoztató, hovatovább bájos előadás. Amolyan tökéletes kikapcsolódás ez a maga műfajában jó minőségben, magas színvonalon összerakott produkció. A nevettetés alapjait a szöveg adja meg, amelyet Závada Péter írt Mészöly Dezső fordításából. Hogy miért éppen ebből, arra magyarázatot adhat a játékosság, amely már a címben megmutatkozik. Az angolul Love’s Labour’s Lost leleménye magyarra nem átültethető, de a Lóvátett lovagok alliterációja és szójátékossága visszaad belőle valamennyit.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
LXI. évfolyam, 46. szám, 2017. november 17.
LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.
Élet és Irodalom 2021