Folt hátán folt

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.

Kőszeghy Péter: Regénytöredék barátnémhoz. Az élet vidám álorcája. Noran Libro Kiadó, Budapest, 2017, 242 oldal, 2990 Ft

Semmiképpen nem mondhatni, hogy a regény a Kőszeghy Péter nevű személyről szól – miközben ez az elbeszélő önfeltárulkozóan őszinte, minden intimitást megoszt az olvasójával, s így maradéktalanul eljátssza azt a szerepet, amit az önéletírótól elvárunk, legföljebb véletlenül, esetlegesen tudjuk összefüggésbe hozni a szerző Kőszeghyvel. S ami a legfontosabb: a szemlélet. Ennek az élettörténetnek a szervezője vagy fő pillérei – a nők; viszonyok, kapcsolatok, szerelmek, kalandok, kudarcok. Vagyis konstrukció, ami maga átformálja azt, ahogyan egy életről szoktunk gondolkodni, s ezzel egyúttal eltávolítja az olvasót attól a várakozástól, hogy tényekre, életút-rajzra figyeljen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 8. szám, 2018. február 23.
LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
Élet és Irodalom 2018