HÁROM RÖVID

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 40. szám, 2017. október 6.

Elgurult a gyógyszerük

 „Novembertől már e-receptre írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a gyógyszertári kiváltás gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van. Nekik minden alkalommal szükségük lesz a hagyományos taj-kártyájukra, valamint az orvos által kiállított, úgynevezett felírási igazolásra is a gyógyszerek kiváltásához.” (24.hu)

A kockázatokról és mellékhatásokról elfelejtették megkérdezni a kezelőorvosokat és gyógyszerészeket.

 

Ajándék ló

 (Álhír) Hanoiban lerakták a magyar nemzeti ajándék onkológiai kórház alapkövét. Ebből az alkalomból leleplezték a Tiszta Kéz Alapítvány által adományozott, Az Ismeretlen Takarítónő egész alakos bronzszobrát, majd megnyitották a várólistákat, melyeket az ajándékozó javaslata alapján harminc évre azonnal ünnepélyesen titkosítottak.

 

Fától az erdőt

Az emberiség és a föld jövőjéről szóló emberi felelősségről beszél, de a menekültekkel szembeni indulatokról, az Őcsényen történtekről nincs véleménye Erdő Péter esztergom–budapesti érseknek – derül ki a Hír TV beszámolójából, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy az érsek nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is, de az egyházi vezető nem válaszolt, elment a kamera elől. Annyit mondott: „Ezt nem tudom.” (mno.hu)

Shakespeare: Macbeth, V. felvonás, V. szín:

Macbeth: „– Erélyem ingadoz: sátáni két- / Értelműséget kezdek itt gyanítni, / A mely valót mond s egyszersmind hazud. / „Míg a birnami erdő Dunsinanhoz / Nem jő: ne félj!” s im egy [E]rdő mozog.”

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024