A detektív megszólal

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 39. szám, 2017. szeptember 29.

2016. január 12-én született meg a jogerős ítélet a Kúrián a romagyilkosságok ügyében harmadfokon (három tényleges életfogytiglan), míg a per jogi oldalával kapcsolatban számos értékelés látott már napvilágot (lásd például: „Ezzel keltem, ezzel feküdtem közel három évig. Megoldottam.” Beszélgetés dr. Miszori Lászlóval, a romagyilkosságok perének elsőfokú bírájával, ÉS, 2016/21., május 27.), addig a bűncselekménysorozat nyomozati részét illetően hivatalos megszólalás eddig nem volt. Most lett. Az ügyben egyébként Pintér belügyminiszter nyilvános meghallgatásán elhangzottan folyik még nyomozás, a „koronatanú” hamistanúzási pere folyó hó 20-án zajlott, a harmadrendű romániai büntetőügyében nincs hír, és ügyvédje szerint az elsőrendű strasbourgi ügye az elbírálás stádiumában van.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
Élet és Irodalom 2024