SOHA NEM MONDTA

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.

„Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében, gyakorlatilag az egész magyar sajtó félreértelmezte a szavaimat” – idézte a Magyar Nemzet Tarlós Istvánt (szeptember 18.).

A főpolgármester hozzátette: egy héttel korábban a Magyar Televízió 1-es csatornáján csak arról beszélt, hogy ha már a mobilgát ügyében valakik előhúzták az antiszemita kártyát, akkor ő felveti a Fővárosi Közgyűlésben a népszavazás lehetőségét, tehát nem azt mondta, hogy bármilyen népszavazási kérdést bármikor is beterjesztene az ügyben, hiszen továbbra is vállalja a véleményét, hogy a Duna-partra kell megépíteni a mobilgátat. 

Egy héttel korábban Tarlós valójában azt mondta: olyan javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy írjanak ki budapesti szintű ügydöntő népszavazást a római-parti mobilgátról, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben, és a vita nem kezelhető. Azt is közölte, hogy a népszavazás kiírásáról szóló esetleges közgyűlési döntést a Kúria változtathatja meg.

Tarlós gyakran büszkélkedik azzal, hogy nem Fidesz-tag, hanem önjáró politikus. Az elmúlt hét évben azonban láttuk, hogyan működik ez a fene nagy önállóság. A népszavazás bejelentése előtt feltételezhetően nem egyeztetett a „ felsőbb szervekkel”, így most a magyar sajtót kell hülyének láttatnia. Pedig a szereplők közül senki nem hülye, megint egyszer az embereket nézik annak.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021