5000 darab

PRÓZA - LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.

Dénessel a kapcsolatunk utolsó hónapjában egy 5000 darabos puzzle-t raktunk ki. Akkor még nem tudta, hogy ez az utolsó hónap. És azt sem tudta, hogy utálom a puzzle-t. Azt hiszi, szeretem csinálni, mert úgy teszek, mint aki szereti csinálni. Megerőszakolom magam, eljátszom. Konfliktuskerülő vagyok. A kanapén ülök, és a tetőablakon keresztül elnézek a prágai tévétoronyig. Arra vágyom, hogy Dénes jöjjön rá, nem szeretek kirakózni. Vegye észre. Ismerjen meg. Eszébe sem jut, hogy én ezt egyáltalán nem élvezem. Nem veszi észre abból, ahogy a levegőt veszem, ahogy ránézek, ahogy a testemet tartom. Nem hallja a hangomon, hogy hazudok. Azt hiszi, boldog vagyok.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 15. szám, 2023. április 14.
LXV. évfolyam, 22. szám, 2021. június 4.
LXV. évfolyam, 22. szám, 2021. június 4.
Élet és Irodalom 2024