Macron első száz napja: lincselés előtt?

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 37. szám, 2017. szeptember 15.

Emmanuel Macron elnöki ciklusa nagy reményekkel és nagy elvárásokkal kezdődött a – Macron centrista politikájára nyitott – véleményformálók és médiamunkások köreiben. Fiatal, dinamikus, reformer, hát nem nagy elnökség lesz ez? Lehet, itt van végre az elnök, aki felrázza Franciaországot, és megcsinál mindent, amibe elődei belebuktak? Aztán ahogy – megjegyzem, nagyon is várható módon – esett Macron népszerűsége, változott a nóta. A skála a pániktól a rezignáltságig terjedt: Macron máris népszerűtlenebb, mint Hollande. Utálják! Százezrek tiltakoznak Brigitte Macron hivatalos First Lady státusza ellen! Így nem lehet reformálni! Nyilvánvaló, ahogy a nagy elvárások sem voltak reálisak, úgy a népszerűtlenségi pánik sem indokolt – de akkor mi a valós helyzet Macron elnökségének első három hónapjával? Mit végzett és milyen politikai mozgástere maradt a továbbiakra?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 31. szám, 2022. augusztus 5.
LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXVI. évfolyam, 15. szám, 2022. április 14.
Élet és Irodalom 2024