Salamon János szokásai

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.

Salamon János: A szív arisztokratikus szokásai. Filozófiai írások. Kalligram Kiadó, Budapest, 2016, 330 oldal, 3490 Ft

A szerző nem filozófiatörténetet művel, hanem filozófiát, mint ahogy kevesen ebben az országban. Ráadásul irodalmat is abban az értelemben, hogy megformált, szép nyelven, eleven mondatokkal, mederbe terelt szerkezetben, szép szavakkal okít: Salamon János kitűnő író. Képes arra, hogy adagolva, fokról fokra közölje mondandóját, hogy el ne vesszünk, amíg haladunk vele, hiszen edzenünk kell fejünket, szemünket és kezünket egyaránt, ha be akarjuk fogadni ezt a teljességet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.
LXI. évfolyam, 50. szám, 2017. december 15.
LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.
Élet és Irodalom 2023