Spitzig Itzig elsüllyedt Judapestje

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.

Mary Gluck: A láthatatlan zsidó Budapest. Fordította Lengyel Péter. Múlt és Jövő Könyvkiadó, Budapest, 2017, 223 oldal, 3900 Ft

Mary Gluck könyve azzal a szomorú ténymegállapítással zárul, hogy a Trianon utáni Magyarország és még inkább a holokauszt alapjaiban tüntette el Budapestnek ezt a többnyire láthatatlan szabad, liberális és tegyük hozzá zsidó arculatát.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 9. szám, 2018. március 2.
LXII. évfolyam, 5. szám, 2018. február 2.
LXII. évfolyam, 1. szám, 2018. január 5.
Élet és Irodalom 2018