A bűvös sziget

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.

Lutz Seiler: Krúzó. Fordította Győri László. Európa Könyvkiadó, Budapest, 2017, 573 oldal, 3990 Ft

Sok-sok apró történet sorakozik a lapokon, azonban nem is igen történik semmi: a valamikori Német Demokratikus Köztársaság utolsó évében vagyunk, 1989-ben, Hiddensee szigetén, ami igen közel van (vagy legalábbis közelinek látszik) a dán határhoz. Ide gyülekeznek szerte Kelet-Németországból a fiatalok, hogy nyáron szállásért-ellátásért idénymunkát végezzenek a vállalati üdülőkben, s hogy vágyakozva nézhessék a dán partokat. Ed (Edgar Bendler), a regény főhőse is ide érkezik Halléból, ahol egyetemre jár; miután szerelme, G. eltűnik, és macskája sem kerül elő, váratlan elhatározással nekiered.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 24. szám, 2018. június 15.
LXII. évfolyam, 20. szám, 2018. május 18.
LXII. évfolyam, 17. szám, 2018. április 27.
Élet és Irodalom 2018