A medve másik oldala

PRÓZA - LXI. évfolyam, 35. szám, 2017. szeptember 1.

Attól függ, ki melyik oldalán fekszik. Mást lát a medvéből. Egyik a hátát, másik a málhát, amit visz, amit érte cipel. Arcfoltjait, bumpszliját, gombszemeit. A bundája fényét. Álmát. Auráját. Holdpuha pofáját. Álmatlanságát. Valaki csak a színeit. Pedig a medve forma is, nagyon is.
Hány oldalú, hány oldalas egy medve? És hány oldalast enne meg? Attól függ, mekkora, mennyire huncut, mennyire kórász. Mennyire mély a szeme kékje, a hűsége. 
Minden a nézés szögén múlik. De egy nézésnek nem kell szúrnia. Akarj mindig többet. Nyald le édes fákról, tölcsérekről a többletet! Rázd fel a bolond bokrokat! Törekedj, te Medve! Törekedj, te Gyerek! Törekedj a Medve felé. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 24. szám, 2020. június 12.
LXIV. évfolyam, 24. szám, 2020. június 12.
LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.
Élet és Irodalom 2021