JUTALOM

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 33. szám, 2017. augusztus 18.

Dedikálás céljából vasúton utaztam az idei könyvhéten a fővárosba. Nem sokkal a menetrend szerinti indulás előtt a kalauz leparancsolta az utasokat a személyvagonból, amelyben helyet foglaltam, mondván, váratlan meghibásodás lépett fel. Lóhalálában kellett átszállnom egy másik kocsiba, ami mozgássérültként meglehetősen embert próbáló feladat volt. A szerelvény a malőr következtében magától értetődő módon késéssel indult. És ez a sokadik kellemetlenség, amit hosszú vonatútjaim során megtapasztalhattam.

Tulajdonképpen magam sem tudom, miért a fenti emlék jutott eszembe arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának közlése alapján a napokban kiderült: a személyszállítással foglalkozó MÁV Start Zrt. vezérigazgatója állami cégvezetőként 3,6 millió forintos jutalmat kapott a magyar kormánytól tavalyi munkájáért.

Visszatérve az ominózus júniusi reggelre: a vasútállomás hangosbemondója természetesen az utasok szíves türelmét és megértését kérte. Monopolhelyzet ide vagy oda, kérdem én: meddig tartson ez a birkatürelem?

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 32. szám, 2022. augusztus 12.
Élet és Irodalom 2023