Közép-európai jövőképkísérletek

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 31. szám, 2017. augusztus 4.

A közép-európai jövőképcsinálásnak régóta van egy-egy központi analitikus gondolata. A nyolcvanas–kilencvenes években ilyesmi volt a Kelettől való geopolitikai felszabadulás. Később az, hogy visszanő‑e a pártállam, vagy mégsem. A 2000-es évek elején az európai integráció minősége vált alapkérdéssé: mennyire „igazi”, vagy csak felületes? Azután megjelent az utolsó divat: a nemzetállam és identitás visszanövése. De újabban megjelent még egy kérdés: mennyire kikezdhetőek utcai zendülés nélkül a jelenlegi közép-európai autoritarizmus-demokrácia keverékek (hibridek)?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 10. szám, 2020. március 6.
LXIV. évfolyam, 7. szám, 2020. február 14.
LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.
Élet és Irodalom 2021