LEHETÜNK KEMÉNYEBBEK

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 30. szám, 2017. július 28.

Miért nem vagyunk keményebbek a Soros-birodalom magyarországi képviselőivel? – olvasta fel Orbán Viktor a hozzá érkezett egyik kérdést a Bálványosi Szabadegyetemen megtartott előadása végén. A kormányfő megnyugtatta az állítólagos érdeklődőt, mondván: „Még lehetünk. Először is, ezt ne zárjuk ki!”

A magyarázathoz hozzátartozott egy durva hazugság, a tőle megszokott módon: „Soros György elkezdte arra használni a pénzét, az embereit meg az intézményeit, hogy migránsokat szállítson be Európába.” Soros programja „sérti a magyar emberek és Magyarország nemzetbiztonságát. Ilyenkor nincs pardon, ilyenkor határozottan, erőteljesen, a jog, a jogalkotás és a jogkikényszerítés eszközével fel kell lépni. Nem élvezhet területen kívüliséget sem ő, sem az emberei a magyar köztársaság területén.”

Három éve ugyancsak Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadásán hirdette meg az ország mindenható ura a civil szervezetek elleni hadjáratot a Norvég Civil Alapnak a kormánytól független működése miatt. Nem sokkal később megjelentek a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei az alapot kezelő Ökotárs irodájában. Hűtlen kezelést és jogosulatlan pénzügyi tevékenységet „gyanítottak”, és az alapítvány vezetőjénél, Móra Veronikánál házkutatást is tartottak. Hosszú hónapokon át vizsgálódtak, de sem a rendőrség, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sem a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nem talált fogást az Ökotárson és azokon a szervezeteken, amelyek az alapot kezelőn keresztül kaptak támogatást. Ezt követően a menekültek jogait védő civilek kerültek célkeresztbe.

Ne legyenek kétségeink: az ellenzéket már előre leíró kormányoldalon néhány hónapon belül valóra váltják azt, amit Németh Szilárd ez év januárjában mondott a civilek eltakarításáról. Ami azt követően eddig történt, beleértve a róluk szóló törvényt is, ködösítés, vagy ha úgy tetszik, pávatánc volt.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024