A tettes ismeretlen

PRÓZA - LXI. évfolyam, 28. szám, 2017. július 14.

A 4-es út Fegyvernek utáni részén van egy éles kanyar, utána kábé fél kilométerrel a tanyaközpont. Az ilyen helyeket Szabolcsban „bokor”-nak hívják. Nem több, mint egy rakásnyi szendergő tanya az út mentén. Ha arra utazol, már a kocsiból érzed a cefreszagot, főleg, amióta engedélyezik az otthoni pálinkafőzést. A tanyák sűrűn összetorlódnak. Régebben tanyasi iskola is volt a közelben, hogy a gyerekeknek télen ne kelljen Fegyvernekre utazniuk.  Az iskolát akkor zárták be, amikor már nem volt gyerek a tanyaközpontban. Azóta denevérek költöztek a padlására.”„A  4-es út Fegyvernek utáni részén van egy éles kanyar, utána kábé fél kilométerrel a tanyaközpont. Az ilyen helyeket Szabolcsban „bokor”-nak hívják. Nem több, mint egy rakásnyi szendergő tanya az út mentén. Ha arra utazol, már a kocsiból érzed a cefreszagot, főleg, amióta engedélyezik az otthoni pálinkafőzést. A tanyák sűrűn összetorlódnak. Régebben tanyasi iskola is volt a közelben, hogy a gyerekeknek télen ne kelljen Fegyvernekre utazniuk.  Az iskolát akkor zárták be, amikor már nem volt gyerek a tanyaközpontban. Azóta denevérek költöztek a padlására.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 50. szám, 2017. december 15.
LXI. évfolyam, 7. szám, 2017. február 17.
LX. évfolyam, 43. szám, 2016. október 28.
Élet és Irodalom 2018