81-717.6 / 714.6

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LXI. évfolyam, 27. szám, 2017. július 7.

Június 23-án az orosz sajtóban megjelent egy cáfolat. Ez ugyanaznap volt, amikor a Nyugatinál nem nyílt ki a Metrovagonmas által felújított metrókocsik összes ajtaja, meg a vésznyitó se működött, de aztán két ajtót mégis sikerült puszta kézzel felfeszíteni, pedig a biztonsági vezérlőnek éppen ezt nem szabad engednie, mert szokásos menetben életveszélyes lehet.

Szóval azon a napon a Metrovagonmas szóvivője cáfolta a hírt, amely egy hete keringett a szocmédiában, miszerint a moszkvai metróban kigyulladt egy vadonatúj, „Moszkva” típusú szerelvény. Csak annyi történt – mondta a szóvivő –, hogy a kötelező teszt alkalmával az elektromos rendszer egyik részegységét hibásan kötötték be, és ez rövidzárlathoz vezetett. Az üzemzavart helyben elhárították, senki sem sérült meg, a vonaton amúgy sem voltak utasok.

Természetesen. A szinte zajtalanul futó, utastájékoztató érintőképernyőkkel, mobiltöltő-csatlakozókkal felszerelt „Moszkva” próbaútjain az utasokat homokzsákok helyettesítik

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 16. szám, 2018. április 20.
LXII. évfolyam, 15. szám, 2018. április 13.
LXII. évfolyam, 12. szám, 2018. március 23.
Élet és Irodalom 2018