VAGY-VAGY

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 27. szám, 2017. július 7.

Megnyilvánulásait figyelve sosem tartottam nemhogy normál IQ-val rendelkezőnek a jelenlegi főpolgármestert – ezt csupán azért merem felemlíteni, mert ő magát mindenkinél magasabb IQ-val rendelkezőnek tartja, bár én megriadnék, ha büntetésképpen cserélnem kellene e tekintetben vele. Ha különböző rádió- vagy televíziós műsorokban vendégeskedik, a pökhendiség ellepi a stúdiót; kérdezőpartnere csak „akadékoskodik”, a demokrácia főpolgármester-helyettese „selyemfiú”, „selyemember”, a maga „negyvenes IQ-jával”; nő ellenfele „rikácsol”; egyébként is mindenki ostoba, aki nem osztja az ő véleményét.

De most lépett egyet: a sokat emlegetett metróval kapcsolatban sikerült megaláznia polgártársai egy újabb csoportját.

Amikor ugyanis a Klubrádió reggeli műsorában Rózsa Péter megkérdezte őt, igaz-e, hogy nyolc állomáson nem lesz akadálymentesített a felújításra váró hármas metró, válasza a következő volt: „Őszinte leszek. Választani kell, mert drága mulatság. A metrót ötszázezer ember használja. Vagy tekintetbe vesszük az ő biztonságukat, vagy...” – és leviszi a hangsúlyt. Később (június 30-án a hvg.hu-nak adott interjújában) e gondolatfutamát megismételte.

Tehát a nehezen mozgók, a kismamák, az ilyen-olyan okból bizonytalanul közlekedők leírva. Minek mocorognak?

Semmi rosszat nem kívánok a főpolgármesternek: tömegközlekedjen a német főváros külvárosi negyedétől a központig. Nem fogja megbánni.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVII. évfolyam, 1. szám, 2023. január 6.
LXVI. évfolyam, 36. szám, 2022. szeptember 9.
Élet és Irodalom 2024