Tímea nem fordul vissza

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 24. szám, 2017. június 16.

Turi Tímea: Anna visszafordul. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2017, 88 oldal, 1990 Ft

A könyv egységes koncept-kötetnek indult, de a lapjain a szerepversek mellett (a címszerepben A. Karenina) végül olyan darabok is helyet kaptak, amelyek kívül esnek a koncepció keretein. Az első felnőtt kötet, a Jönnek az összes férfiak címében szereplő férfiak különböző létformaként, mint apa, barát, szerető, buszon látott fiú, ebben a könyvben is „jönnek”, de az új könyv verseinek hangja sokkal oldottabb, magabiztosabb és (ez nem ellentmondás) játékosabb, mint az elsőé volt, amelynek versei az őszinteség, a titok, a hallgatás, a némaság jelenségét szigorú gondolatisággal, sok „ugyanis”-sel, „nohá”-val és „tehát”-tal, szándékoltan kevés költői eszközzel járták körül.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 11. szám, 2016. március 18.
LX. évfolyam, 4. szám, 2016. január 29.
LX. évfolyam, 4. szám, 2016. január 29.
Élet és Irodalom 2018