Szüret

PRÓZA - LXI. évfolyam, 24. szám, 2017. június 16.

1940 karácsonyának estéjén a fiú meggyőződik róla, hogy a szülei valóban szeretik, mert véletlenül keresztbe áll a torkában egy pontyszálka. Mihályka a székről ledől, hörögve a földön fetreng. Ábel lefogatja és egy fakanál nyelével összetöri a gyerek torkába akadt halcsontot. Ria brutálisnak találja az eljárást, komolyan megriad férjétől, noha tudja, hogy csak a gyerek életét akarta megmenteni. Róza már iskolás, egyre nehezebb irkához, tollhoz, tintához jutni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 28. szám, 2021. július 16.
LXV. évfolyam, 14. szám, 2021. április 9.
LXIV. évfolyam, 13. szám, 2020. március 27.
Élet és Irodalom 2021