Fizikáról, színházról

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 24. szám, 2017. június 16.

(Ibsen: Peer Gynt, Stúdió K Színház, június 10.)

Az elsőre átláthatatlan, mélyen a föld alatt meghúzódó csarnokrendszerben elveszik annak realitása, hogy mi az, ami valódi veszély nélkül megmászható, melyik elágazás hová vezet, honnan szól a visszhang sokszorozta szó. A nyers felületek, kiálló vasrudak, rozsdás létrák és lepukkant, dohos tákolmányok között mozgó színészek fizikai kitettsége szorongást kelt, de a koreográfia fegyelmezett, pontos, könnyednek tetsző kivitelezése biztonságot teremt a néző köré. Ugyanazt a védettséget, amelyből az elveszett Peer körül rövid időre sötétbe boruló tárna sem félelmet, csupán az előadásba illeszkedő, kézben tartott feszültséget idéz elő.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2024