„Akarsz-e játszani?”

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 23. szám, 2017. június 9.

Kováts Kriszta–Nyáry Krisztián: Játékok és szerelmek. Corvina Kiadó, Budapest, 2017, 120 oldal + CD, 3490 Ft

Előre kell bocsátani, a kötet olvasgatása közben nem érdemes elidőzni Fábri Péter dalszövegeinél. Olvasva ugyanis néha csapnivaló verseknek tűnnek, még ha némelyik zene nélkül is magával ragad és dúdolásra késztet, nyilvánvalóan éneklésre és hallgatásra szánták őket. Ugyanakkor ezek a dalok alapozzák meg a hangulatot és szolgálnak apropóul a kötet történeteinek, amelyek a XIX-XX. századi társadalom- és kultúrtörténet néhány méltán hírhedt és híres figuráját elevenítik fel.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 38. szám, 2020. szeptember 18.
LXIV. évfolyam, 20. szám, 2020. május 15.
LXIII. évfolyam, 48. szám, 2019. november 29.
Élet és Irodalom 2020