A felbomlás előtti pillanat

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 23. szám, 2017. június 9.

Benedek Szabolcs: A fiumei cápa. Helikon Kiadó, Budapest, 2017, 400 oldal, 2999 Ft

A dalmát tengerpart más városaitól eltérően Fiume magyar fennhatóság alatt állt, noha lakói között messze több volt az olasz és a horvát. Ide, a Magyarország ékkövének számító városba érkezett Kovách Richard, a Pesti Nap főszerkesztője, aki egy őszi kávéházi újságolvasás közben figyelt fel arra, hogy a lapok a felbukkanó fiumei cápáról cikkeznek. A hírlapíró gyorsan kapcsolt. Sejtette, nem az uborkaszezonra jellemző, kitalált eseményről szólnak a cikkek, de hogy mi áll a háttérben, maga sem tudta. Elhatározta, a helyszínre utazik riportot írni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.
LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.
Élet és Irodalom 2020