Van egy ország

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 23. szám, 2017. június 9.

Erdős Virág: Hátrahagyott versek. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2017, 272 oldal, 2999 Ft

Most látszik csak igazán, hogy a rá annyira jellemző társadalmi érzékenység mennyire jelen volt már a kilencvenes évek elején született verseiben is: a hajléktalanság és a kórházi elfekvők, a józsefvárosi bérházak és a kelet-magyarországi falvak világa, vagyis a rendszerváltás veszteseinek azóta sem sokat változott közege foglalkoztatta. Sohasem magáról, hanem a periférián lévő csoportok megalázó helyzetéről beszél a verseiben, egyfajta aktivista költészetet művel tehát, ami felrázni, bevonni igyekszik az olvasót, hogy a versek hatására ő is tegyen valamit a kirekesztés ellen, az út szélén hagyottakért, egy jobb és élhetőbb országért.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 12. szám, 2018. március 23.
LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
Élet és Irodalom 2018