Scharf és Fia Megőrzés és Letét

PRÓZA - LXI. évfolyam, 22. szám, 2017. június 2.

Éles József gondmegőrzője nagyjából úgy működött, mint valamilyen zálogház. Az emberek táskába, kofferbe rejtve, vagy csak kendőbe bugyolálva behozták kisebb-nagyobb gondjaikat, és meghatározott időre, általában csak egy-két napra letétbe helyezték őket. Ez idő alatt kissé kipihenték magukat, mulatoztak, ettek-ittak, szeretkeztek, aludtak egy jót, majd visszajöttek a tulajdonukért, kifizették a csekély letéti díjat, és visszakapott gondjaikkal vállukon folytatták életüket, úgy, ahogy tudták, vagy ahogyan azt a Mindenható engedte nekik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXVI. évfolyam, 6. szám, 2022. február 11.
LXV. évfolyam, 48. szám, 2021. december 3.
Élet és Irodalom 2022