Békebeli

MŰBÍRÁLAT - TELEVÍZIÓ - LXI. évfolyam, 21. szám, 2017. május 26.

(Egy este az M3-mal, Szomszédok, Vészhelyzet, Top Show, május 23.)

Nem tudom, hogy az öregedés fals romantikája mondatja-e ezt velem, de mintha a népbutítás szakemberei az átkosban sokkal komolyabb talentumok lettek volna. Korunk fő esztétája, Habony Árpád bizony a „kortárs békebeliség” vázrendszerét sem tudja felrakni, hiszen ahhoz, hogy az működni tudjon, új beszédmódokra lenne szükség. Ahhoz fel kellene építeni valamit, ami úgy működik a tévében, mint a kádári világ nyugalom-paradimája. Jó helyen vagy, jó időben, biztonságban. Ezt a mai elvtársak meg sem próbálják. Ehelyett mindent az archívumra és a régiek tehetségére bíznak. Az M3 lett a ringatás maga, az ellenpólus, amikor minden más egykori közszolgálati csatornán azt szajkózzák, hogy Soros, vagy ha nem, hát azt, hogy migráns, ott, a béke szigetén a negyven felettiek lelki balzsamozása folyik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2018