Világosítsd föl gyermeked

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 20. szám, 2017. május 19.

Jan Guillou: Könyörtelenek. Fordította Dr. Dobosi Beáta, Animus Kiadó, Budapest 2016, 304 oldal, 3390 Ft

A siker, az ütős mondanivaló, vagy akár a könyv megjelenése körüli viták akarva-akaratlan is kérdőre vonják az olvasót, elfogadja-e Jan Guillou nyers igazságát, aki állítása szerint terápiának szánta a könyvet. A solbackai internátusban eltöltött éveiben a gyűlölet volt számára a terror és a félelem ellenszere. A gyűlölet segítette őt szembeszegülni a gonosszal. A könyv erőssége ennek a kilátástalanságnak és küzdésnek a testi állapotokon, verekedésen keresztüli bemutatása, a brutalitás hiteles ábrázolása, ahogy a fiúk között szépen lassan elszabadul a pokol.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 9. szám, 2016. március 4.
LIX. évfolyam, 5. szám, 2015. január 30.
LVIII. évfolyam, 46. szám, 2014. november 14.
Élet és Irodalom 2018