Kapitalista realizmus

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 20. szám, 2017. május 19.

Kötter Tamás: IKEA, vasárnap, Kalligram Kiadó, Budapest, 2017, 303 oldal, 2990 Ft

Kötter prózája sokat köszönhet Michel Houellebecq regénypoétikájának, amely érzékelhetően felszabadító erővel hat rá. Ebből következik, hogy az IKEA, vasárnap aggály nélkül nyúl időszerű társadalmi kérdésekhez, reflektál politikai kulturális és gazdasági ügyekre (egykulcsos személyi jövedelemadó, média, privatizáció, politikusok minősítése), a szépirodalmi szövegeknek ezt a jellegét még szoknunk kell. Ezeknek az esszéisztikus részeknek a ritkításával még feszesebb szöveg jöhetett volna létre.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.
LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.
Élet és Irodalom 2020