Törjük szét a hazugságot

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXI. évfolyam, 18. szám, 2017. május 5.

(Soós Tamás Mitológia 2.0 című kiállítása május 18-ig látható a Liget Galériában.)

Soós ezen a kiállításán bemutatott képeivel számot vet saját idejével. Régi portréfotóit, családfotóit, utazásokon készült felvételeit és beállított, átgondolt, kiérlelt művészfotóit vonultatja fel. Egyesekbe belefestett, másokat úgy hagyott, ahogyan a gép festette meg őket.

Azt is mondhatnánk: összeállította és felmutatta a saját idejét, mintegy vázát, amelyet ezennel felemel a magasba, az arca elé tart, hogy azután zuhanni hagyva megsemmisítse, s hagyja eltávolodni magától. Hogy még azokat a nagyon szép, kedves, visszahozhatatlanul fontos megélt élményeket se tartsa meg magának, hanem hagyja szétfolyni őket térben és időben, hogy azok mindenkiévé válva visszatérhessenek a semmibe.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 21. szám, 2017. május 26.
LXI. évfolyam, 17. szám, 2017. április 28.
LXI. évfolyam, 15. szám, 2017. április 13.
Élet és Irodalom 2024