Az angyal ügyvédje

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 18. szám, 2017. május 5.

(The International Institute of Political Murder/Milo Rau: Hate Radio, Trafó, április 21.)

Milo Rau dokumentumokra épülő fikciós technikája elmossa, bizonytalanná teszi valóság és játék, előadó és szerep határát: a színpadról ömlő információtengerben az elhangzó adatok és állítások igazságtartalmának megítélésében, a színészi és tanúi szerepkör vagy a rekonstrukció és fikció viszonyának szétszálazásában a néző nagyrészt magára marad. Ugyanakkor az érzelmi hangolás rejtettebb szintjén demagógiával határos módon kínálkozik az előre csomagolt állásfoglalás, meghatározott befogadói pozíció, ami egy propagandagépezetet bemutató alkotás esetében a humanista üzenettel együtt is ironikus.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2018