Frida Fiestas 2.

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXI. évfolyam, 16. szám, 2017. április 21.

(Boros Viola és Fajgerné Dudás Andrea kiállítása, Veszprém, Csikász Galéria, április 25-ig.)

A Veszprémben megrendezett Frida Fiesta 2. című kiállítás ugyan tekinthető tisztelgésnek a 110 éve született mexikói művésznő előtt, mégis inkább az teszi izgalmassá, hogy az alkotók mit kezdenek a Frida Kahló-i szerep mint talált tárgy megtisztításával. A két kiállító teljesen eltérően közelíti meg a témat. Míg Boros többé-kevésbé explicit módon a Frida Kahló-i formanyelv és szimbólumok keretrendszerén keresztül szólal meg – úgy, hogy a mexikói művésznő szinte valamennyi képén szerepel is –, addig Fajgerné egyfajta posztfeminista alapállásból, a férje nevét programszerűen felhasználva ironikusan, ámbár véresen komolyan játszik a feminista diskurzus elemeivel, a Frida Kahló-i szerepet továbbgondolva, és azt letisztult, feszes kompozícióihoz igazítva.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 33. szám, 2017. augusztus 18.
Élet és Irodalom 2018