Kocsmatöltelékek

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 16. szám, 2017. április 21.

Dan Lungu: Tyúkok a mennyben. Mendemondák és rejtélyek álregénye. Fordította Szonda Szabolcs. Pont Kiadó, Budapest, 2016, 152 oldal, 3495 Ft

A cselekményt, talán ennyiből is kiderült, nehezen lehetne összefoglalni, mert cselekmény az nem nagyon van, a Tyúkok a mennyben ugyanis nem is annyira regény, mint inkább egy szórakoztató anekdotagyűjtemény kitalált (vagy legalábbis erősen eltúlzott) és valódi történetekkel a kocsma törzsvendégeinek életéből. És ezek a történetek valahogy mindig azt juttatják a szereplők eszébe, hogy milyen volt az élet a létező szocializmusban (és hogy ahhoz képest milyen most).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 4. szám, 2017. január 27.
LX. évfolyam, 35. szám, 2016. szeptember 2.
LX. évfolyam, 30. szám, 2016. július 29.
Élet és Irodalom 2018