Sár

MŰBÍRÁLAT - SZÍNHÁZ - LXI. évfolyam, 16. szám, 2017. április 21.

(Dragomán György: Kalucsni, Ódry Színpad, Padlás, április 9.)

Ha egy színészosztály vizsgaelőadásánál a darabválasztás felülemelkedik azon a korláton, hogy a szerepeket a rendezőnek egyetlen korosztályon belül kell kiosztania, a dráma egymást követő generációk hatalmi elnyomásra adott válaszából kikerekedő diktatúra-látlelete is módosul. A Kalucsni légkörét meghatározó, át- meg átörökített szorongásból nyomasztóan időtlen, kifeszített jelen lesz, amelyben a meg nem értés alakzatait nem a mintázatában önmagát ismétlő múlt, hanem a párhuzamosan megkötött kompromisszumok, megalkuvások, megbocsáthatatlan feláldozások és feldolgozhatatlan önfeláldozások megoszthatatlan közös ideje rajzolja ki.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 42. szám, 2017. október 20.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2020