Az ostornak látszó törvény

A külföldről érkezett támogatások bejelentési kötelezettsége

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 15. szám, 2017. április 13.

A törvényjavaslat az EU-pénzeket és juttatásokat abban az esetben veszi ki a törvény hatálya alól, ha azok magyar költségvetési szerven keresztül érkeznek. Ha egy egyetemi kutatói alapítvány szakmailag olyan kiemelkedő, hogy közvetlenül Brüsszelben nyer el jelentős kutatási összeget (például egy nemzetközi konzorcium tagjaként), akkor máris büszkélkedhet/szégyenkezhet a külföldről támogatottság címével.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.
LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.
LXIII. évfolyam, 26. szám, 2019. június 28.
Élet és Irodalom 2024