Perspektívaváltás

KÖNYVKRITIKA - LXI. évfolyam, 15. szám, 2017. április 13.

Selyem Zsuzsa: Moszkvában esik. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2016, 110 oldal, 2499 Ft

A regény elsősorban azt a kérdést veti föl, hogy létezhet-e olyan történelmi tudat, amely tetszése szerint ugrál az emlékezetben, átlátja az összefüggéseket, és korlátok nélkül haladja meg az emberi tudat határait. Mindezt pedig a személyes családtörténeti regény műfaján keresztül teszi. Ez az ellentmondás adja a történet igazi feszültségét és erejét: a narratológiai játék tétje, hogy a könyvet felváltva tudjuk emberi és időtlen, távolságtartó nézőpontból olvasni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 1. szám, 2018. január 5.
LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LXI. évfolyam, 34. szám, 2017. augusztus 25.
Élet és Irodalom 2018