E kertemben...

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXI. évfolyam, 15. szám, 2017. április 13.

(Székely Beáta kiállítása megtekinthető április 21-ig az Ari Kupsus Galériában.)

Székely Beáta festészete szép. Madaras festményei nem giccsek, vagy csak akkor, ha az isteni Vermeer, Johannes Fabritius vagy a flamand Van Dyck festészete is az, ugyanis a művész képei jól láthatóan ennek az aprólékos, érzékeny mégis perfekcionista barokk festészetnek a stilisztikáját követik. Ezzel együtt megidézik az európai akadémizmust és klasszicizmust is, no nem téma szempontjából, hanem formailag, a sötét (fekete) háttérből kibontott világos, plasztikusan megfestett figura hagyományára alapozva – mely tulajdonság egyébként az említett barokk festészet jellemző, drámai eszközét ismétli.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
LXI. évfolyam, 47. szám, 2017. november 24.
Élet és Irodalom 2018