A vasutas

PRÓZA - LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.

Csüggedten hümmögtem, mert erre a szomszéd faluban valóban volt példa pár éve. Ekkor belenyúlt a nadrágzsebébe, és elővett egy pillangótőrt. Pár lépést hátráltam. A Korona Presszó ablakai már rég elsötétültek. Elfuthattam volna, de túl közel voltunk a házhoz, amelyben szeretteim aludtak. Elképzeltem, hogy utolér, aztán miután engem leszúr, hiszen már tudja, hol lakom, a kulcsaimmal bemegy a házba, elvágja a családom többi tagjának torkát. Aztán beköltözik, a házunkban. Ő vágja a füvet, ő locsolja a virágokat helyettünk. Vajon a szomszédoknak feltűnne, hogy már nem mi lakunk ott, hanem egy nagydarab harcsabajszos vasutasegyenruhában? Ha feltűnne, bejelentenék a rendőrségen? Vagy meggyőznék magukat, hogy mindig is az óriás lakott a Kert utca 22-ben?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
Élet és Irodalom 2023