HÁROM RÖVID

PÁRATLAN OLDAL - LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.

Vérdemagóg törvényjavaslat

Késik az életmentő rákgyógyszerek befogadása. A kormány január elsejére ígérte, hogy az új szerek bekerülnek a támogatott körbe, ám nagyobbik részük még mindig nem érhető el – írja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. (www.hirkereso.hu)

Javaslom a beruházási törvénynek az alábbiak szerinti módosítását legalább 2010-ig visszamenő hatállyal:

Minden nem oktatási, nem kommunális és főleg nem egészségügyi, luxus-, preztízs- és egyéb közeli, nem termelő beruházás átadásakor a létesítmény jól látható helyén rögzítve egy fekete márványtábla helyezendő el, melybe 10 cm magasságú, aranyozott betűkkel bevésendők az alábbi adatok:

– az átadás éve, valamint hogy

– a létesítmény hány beteg életmentő gyógyszerének árából épült.

Béke soraikra!

 

Replay?

Egy héttel ezelőtt egy orosz rendelet alapján visszavonták a Szentpétervári Európai Egyetem engedélyét, azt bezárásra kényszerítve. (mandiner.hu, 2017.03.30.)

Mióta a fenti hírt meghallottam, úgy figyelem a CEU körül zajló eseményeket, mint ahogy egy felvételről közvetített meccset nézek, aminek már tudom a végeredményét. Azzal az apró különbséggel, hogy most reménykedem a csodában: hátha mégsem az lesz a vége.

 

Országimázs

Lisszabonban a világbajnoki selejtezőre vonulva ezerötszáz fős, fekete inges magyar jószolgálati küldöttség kulturáltan megfogalmazott transzparensekkel kedveskedett a vendéglátóknak: így hozták tudomásukra, hogy

CRISTIANO HOMOSZE­XUÁL!

Személyi sérülés nem történt.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 4. szám, 2018. január 26.
LXII. évfolyam, 3. szám, 2018. január 19.
LXII. évfolyam, 2. szám, 2018. január 12.
Élet és Irodalom 2024