A CEU betiltása

PUBLICISZTIKA - LXI. évfolyam, 14. szám, 2017. április 7.

Ijesztő irányba fordult hazánk. Statáriális eljárással egyetlen hét elég volt a Közép-európai Egyetem (CEU) ellehetetlenítéséhez. Az etnikai és kulturális homogenitást hirdető Orbán-rezsim új törvényével olyan teljesíthetetlen feltételeket szabott a CEU számára, amelyekkel egyértelművé tette valódi szándékát: az egyetem betiltását. A rezsim ugyanis nem tűrhetett egy olyan egyetemet, amelyik kritikus, globális, multikulturális és független. Nálunk az egyetem nem lehet egyetemes, egyetlen intézmény sem lehet autonóm. Felülről lefelé szervezett hierarchikus rendbe kell illeszkedniük. A szabad gondolkodás kereteit államközi egyezmények jelölik ki. Önkényuralmi rendszerekben nem maradhatnak fenn független intézmények.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 22. szám, 2019. május 31.
LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LX. évfolyam, 10. szám, 2016. március 11.
Élet és Irodalom 2023